©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

Artikelen Hierarchie
Artikelen: Maatschappij
NOS
Anya Fishchuk heeft haar bedenkingen bij de wijze waarop in Nederland bij de NOS verslag word gedaan van de Oekra´ense situatie. Het heeft haar doen besluiten de NOS een mail te sturen. Persoonlijk denk ik dat haar relaas hout snijdt.

Over Rusland en fascisme
Sinds de Oekra´ne-crisis heeft Rusland de mond vol van een 'fascistische coup'. Ook de pro-Russische opstandelingen in Oost-Oekra´ne zeggen: 'Het fascisme komt er niet door'. Tegelijkertijd echter zoekt Rusland steun bij extreemrechtse partijen in Europa als het Vlaams Belang, Jobbik of Lega Nord, en ontving men onlangs nog Front National voorzitster Marine Le Pen in Moskou. Dit lijkt erg tegenstrijdig in westerse ogen.

Charkov heeft een symbool ontworpen voor de Dag van de Overwinning
05 mei 2014.
Dit jaar is bij officiŰle evenementen en tevens het Europese symbool van oorlog herinnering : een rode klaproos, meldt de persdienst van het Centrum voor Studies van de Bevrijdingsbeweging . Sergei Charkov heeft het symbool ôMishakinö ontworpen . Het stelt een klaproos, die bloed lijkt te verspreiden, met een kogel voor .

De Odessa Ramp
We weten allen welke ramp zich verleden week heeft voltrokken in Odessa. Volgens Robert van Voren is er een schuldige aan te wijzen. Om zijn verhaal waterdicht te maken zal er gedegen onderzoek nodig zijn. Het onderstaande verhaal zal U zijn visie verhelderen.

4 mei 2014
Gedenken, vooruitdenken en op naar de toekomst!!

Banderisten: het vervolg
Enige tijd geleden heb ik uitleg gegeven over het wie, wat en waarom van de Banderisten. Uit het onderstaande verhaal blijkt maar weer eens dat het leeft c.q. het weer nieuw leven word ingeblazen.

De propagandaoorlog om de Krim
Andriy Boytsun: Er is geen echte oorlog, maar een oorlog om de eigen versie van de feiten te laten zegevieren is er wel. Beide kampen, Oekra´ne en bondgenoten versus Rusland, gebruiken de klassieke technieken van desinformatie, propaganda of blokkeren van communicatiekanalen. Rusland is ongetwijfeld het beste voorbereid. Oekra´ne probeert vooral zich te verdedigen en is deze oorlog aan het verliezen.

Oekra´ne zal nooit meer hetzelfde zijn
Andriy Boytsun: Mijn geboorteland zal nooit meer hetzelfde zijn. Nog nooit in de geschiedenis van het onafhankelijke Oekra´ne werd zoveel geweld gebruikt. De Oekra´ners zijn een vreedzaam volk. In 1990 heeft een hongerstaking van Oekra´ense studenten tot het opstappen van de premier en een jaar later tot onafhankelijkheid geleid. In 2004 resulteerde massale betoging tegen de vervalste presidentsverkiezing tot legitieme (her)verkiezing. Daarbij werd nooit geweld gebruikt, maar nu blijkt het anders te zijn.