©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

Oekra´ne: mogelijk arbitrage om gas
Gepost door  redactie redactie Gepostop  05-04-2014 14:09 05-04-2014 14:09 577  keer gelezen 577 keer gelezen  0 reacties0 reacties NOS NOS
printer
NOSOekra´ne stapt naar een internationaal hof van arbitrage in Zweden als Rusland de prijs van gas niet verlaagt. Dat heeft de Oekra´ense minister van Energie Prodan gezegd. Hij benadrukte wel dat er nog steeds wordt onderhandeld met Rusland.

De afgelopen dagen heeft Moskou de tarieven bijna verdubbeld. Volgens Kiev ligt aan die verhogingen een politiek motief ten grondslag, namelijk om de pro-westerse interim-regering in Kiev dwars te zitten. Oekra´ne is voor een groot deel afhankelijk van gas uit Rusland.

Terugpompen
De Oekra´ense regering is inmiddels ook in gesprek met Europese landen over de levering van gas. Kiev wil graag dat EU-landen Russisch gas dat zij via Oekra´ne krijgen, via dezelfde pijpleiding weer terugpompen. Dat zou vooral moeten gebeuren vanuit Slowakije, Hongarije en Polen.

Minister Prodan zei wel dat Oekra´ne nooit gas zal stelen, dat bedoeld is voor Europese landen. Rusland heeft Kiev daar bij eerdere gasruzies wel van beschuldigd.

Bron: NOS
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.