©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

Kiev sluit watervoorziening Krim af
Gepost door  redactie redactie Gepostop  26-04-2014 18:34 26-04-2014 18:34 624  keer gelezen 624 keer gelezen  0 reacties0 reacties De Telegraaf De Telegraaf
printer
De TelegraafSIMFEROPOL
Oekra´ne heeft de watervoorziening van het vasteland naar schiereiland de Krim afgesloten. Het belangrijkste kanaal op het schiereiland is daardoor zo goed als droog komen te staan, meldden Oekra´ense en Russische media zaterdag.


Het water dat door het kanaal hoort te lopen komt van de rivier de Dnipro. Oekra´ne zou begin vorige week al zijn begonnen met stapsgewijze afbouw van de watertoevoer. Het is niet duidelijk waarom de toevoer is stopgezet; volgens de autoriteiten op de Krim heeft het schiereiland een geldige overeenkomst met Oekra´ne.
Het tekort aan water kan voor problemen zorgen in de landbouw en de drinkwatervoorziening. 85 procent van het schiereiland is volgens de Russische autoriteiten op het schiereiland afhankelijk van het water uit het kanaal.
De Krim werd medio maart door Rusland ingelijfd. De Oekra´ense interim-regering erkent de inname van het schiereiland niet.

Bron: De Telegraaf
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.