©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

Oekra´ne eist oude prijs voor Russisch gas
Gepost door  redactie redactie Gepostop  05-04-2014 14:14 05-04-2014 14:14 782  keer gelezen 782 keer gelezen  2 reacties2 reacties News News
printer
NewsAls Rusland de prijs van gas niet verlaagt, gaat Oekra´ne internationale arbitrage aanvragen. Rusland heeft de prijs van het gas bijna verdubbeld.

Dat gebeurde na de val van de pro-Russische president Viktor Janoekovitsj en het aantreden van een pro-westerse regering. Op dit moment zijn gesprekken gaande tussen beide landen.

500 dollar
Oekra´ne is niet bereid de Russische prijs van bijna 500 dollar per duizend kubieke meter gas te betalen. De Oekra´ense minister van Energie Joeri Prodan pleit ervoor dat Oekra´ne het gas voor 268 dollar krijgt, zoals aan het begin van dit jaar.

Oekra´ne zegt overigens geen gas te zullen aftappen dat bedoeld is voor consumenten in West-Europese landen, mocht Moskou de kraan naar Oekra´ne helemaal dichtdraaien. Rusland heeft Oekra´ne er eerder van beschuldigd dat wel te hebben gedaan.

Bron: RTL Nieuws / ANP
Reacties
Bob Wouda #1 Bob Wouda
op april 06 2014 12:21:47
Er is door de huidige regering toegezegd dat de armsten in Oekraine financieel geholpen worden met betrekking tot de enorm hoge gasprijs. Maar ja: hoe en wie bepaalt welke groep er tot de armsten behoort ?
Olga Sterenshis #2 Olga Sterenshis
op april 06 2014 19:26:22
Ja, goede vraag, Bob. Ik zou denken mensen, die op een pensioen leven. Maar dan zijn er ook gezinnen met veel kinderen, invaliden, etc. Ben ook benieuwd welke "formule" zal gebruikt worden om deze groep te bepalen.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.