©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

Russisch parlement trekt resolutie die militaire actie in Oekra´ne toestaat in
Gepost door  redactie redactie Gepostop  24-06-2014 14:17 24-06-2014 14:17 596  keer gelezen 596 keer gelezen  0 reacties0 reacties NRC Handelsblad NRC Handelsblad
printer
NRC HandelsbladHet Russische hogerhuis annuleert een resolutie waarmee een militaire interventie in Oekra´ne is toegestaan, zo schrijft persbureau Interfax op basis van een woordvoerder. Dit gebeurt nadat president Poetin hiertoe vanochtend een verzoek indiende.

Poetin diende volgens de berichten een voorstel in om de resolutie te herroepen waarmee het voor Rusland mogelijk is om gewapende troepen in Oekra´ne in te zetten. Deze resolutie werd door de president zelf ingediend op 1 maart.

Poetin heeft hierop destijds van het hogerhuis groen licht gekregen zo nodig troepen in te zetten in Oekra´ne, om Russischsprekenden daar te beschermen.

SEPARATISTEN AKKOORD MET WAPENSTILSTAND
Oekra´ense separatisten zijn akkoord gegaan met een wapenstilstand tot 27 juni, zo werd gisteren bekend. Die kondigde de Oekra´ense president Porosjenko vrijdag eenzijdig af en deze duurt tot deze vrijdag 09.00 uur. Ook beloofden de rebellen dat ze waarnemers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) die zij gegijzeld houden zullen vrijlaten.

Poetin liet hierop weten de wapenstilstand te steunen. Hij roept de strijdende partijen op aan de onderhandelingstafel te gaan zitten. Na het overleg belden Barack Obama en Vladimir Poetin met elkaar. Poetin moet zijn invloed bij de separatisten aanwenden om de vrede en stabiliteit in Oekra´ne te bevorderen, zei Obama.

Bron: NRC Handelsblad
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.