©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

Oekra´ense journalist vermoord
Gepost door  redactie redactie Gepostop  06-04-2014 21:43 06-04-2014 21:43 639  keer gelezen 639 keer gelezen  0 reacties0 reacties NOS NOS
printer
NOSIn Oekra´ne is het lichaam gevonden van een journalist die vrijdag werd ontvoerd uit zijn huis ten zuiden van de hoofdstad Kiev. Volgens de Oekra´ense autoriteiten is Vasily Sergiyenko in een bos, 150 kilometer van Kiev vandaan, doodgestoken.

Sergiyenko was lid van een nationalistische partij en betrokken bij de volksprotesten in februari die leidden tot het afzetten van president Janoekovitsj. Volgens de regering had de journalist niet alleen steekwonden maar zijn er ook aanwijzingen dat de ontvoerders hem op zijn hoofd en knieŰn hebben geslagen.

Politieke moord
Het heeft alle kenmerken van een politieke moord, zegt een regeringswoordvoerder. De nationalistische partij Svoboda doet op 25 mei met een kandidaat mee aan de presidentsverkiezingen. Volgens de partij zijn er de afgelopen week enkele doodsbedreigingen op kantoor binnengekomen.

Op 3 april kwamen uit Rusland berichten dat 25 Oekra´ense terreurverdachten waren opgepakt die van plan zouden zijn om aanslagen te plegen op militaire doelen in Rusland. Er werd een link gelegd met de inlijving van de Krim.

Bron: NOS
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.