©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

Gevangenen geruild in Oekra´ne
Gepost door  redactie redactie Gepostop  26-12-2014 17:35 26-12-2014 17:35 789  keer gelezen 789 keer gelezenDe Telegraaf De Telegraaf
printer
De TelegraafDONETSK -
De regering van Oekra´ne en de pro-Russische rebellen hebben vrijdag gevangenen uitgewisseld. Dat heeft het persbureau Interfax gemeld. Een officiŰle bron van de zelfverklaarde Volksrepubliek Donetsk had eerder op de dag de ruil op korte termijn al aangekondigd. Het is de grootste uitwisseling van gevangenen sinds april.
Donderdag kwamen de Oekra´ense autoriteiten en de separatisten overeen dat er gevangenen over en weer naar huis zouden mogen terugkeren. Het gaat om 222 rebellen en 150 Oekra´ners.

De ruil is het enige en daarmee vrij magere resultaat van vijf uur onderhandelen in de Wit-Russische hoofdstad Minsk. Daar zaten Kiev, Moskou, de rebellen en de OVSE (Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa) om de tafel om het vredesproces in het land weer op gang te helpen.
Vrijdag zoude de partijen elkaar weer in Minsk spreken, maar dat is niet doorgegaan. De separatisten waren al sceptisch over het voortzetten van de gesprekken na woensdag en donderdag.

Bron: De Telegraaf