©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

Economische missie naar Oekraïne met minister Lilianne Ploumen
Gepost door redactie redactie Gepostop 25-01-2016 15:57 25-01-2016 15:57 731 keer gelezen 731 keer gelezen  0 reacties0 reacties News News
printer
NewsWilt u zaken doen in Oekraïne of uw business verdiepen? En bent u werkzaam in de sectoren Agro-Food of Infrastructuur/Logistiek? Ga dan van 15 t/m 17 maart 2016 mee met de economische missie naar Kiev, Oekraïne met minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Oekraïne, ook wel de 'Graanschuur van Europa' genoemd, is voor Nederland een interessante opkomende markt. Het transitieland heeft een ideale geografische ligging op een centraal punt tussen Europa en Azië. Oekraïne is met steun van de EU, internationale donoren en het IMF druk bezig met het doorvoeren van economische hervormingen om een welvarend en stabiel land te worden. Het land wil dit bereiken door toe te werken naar een gezonde democratie en vrije markt met Europese standaarden en regelgeving.

De huidige regering heeft daarom veel aandacht voor verbeteringen van het investerings- en ondernemersklimaat. Dit biedt betere handelsmogelijkheden voor Nederland voor met name agrarische producten en logistiek (vervoer, materieel, maar ook havenontwikkeling). U kunt dit moment dan ook benutten om u te laten informeren over de huidige situatie in Oekraïne en de kansen die dit land biedt.

Tijdens de missie komt u uitgebreid in contact met Oekraïense bedrijven die in deze sectoren actief zijn. U maakt tevens kennis en deelt ervaringen met Nederlandse ondernemers en potentiële zakenrelaties uit de Oekraïne. Er is uitgebreid gelegenheid voor zakelijke ontmoetingen tijdens seminars, individuele matchmaking en/of collectieve bezoeken aan relevante bedrijven en overheidsinstanties. Maar denk ook aan netwerkevents zoals een Holland Trade Receptie in aanwezigheid van minister Ploumen.

Focus op sectoren
Tijdens deze missie ligt de focus op de volgende sectoren:
 • Agro-Food en Tuinbouw- & Uitgangsmaterialen: open grondteelt (w.o.fruitteelt), kassystemen (mid- en high-tech), zuivel, (melk)veehouderijketen, bio-energie en de verwerkende industrie.
 • Infrastructuur/Logistiek: transport, op- en overslag, watermanagement, ICT.

Het programma tijdens deze missie is primair gericht op bedrijven en kennisinstellingen uit genoemde sectoren.

Economische diplomatie
Deze missie biedt u de gelegenheid om gesprekspunten en/of handelsbelemmeringen die uw bedrijf wellicht ondervindt bij de samenwerking met de lokale overheid of bedrijven, via de minister aan te kaarten tijdens gesprekken met (semi-)overheidsvertegenwoordigers. De aanwezigheid van de minister biedt u ook een unieke kans om op hoog niveau contacten te leggen en uit te bouwen. Daarnaast kunt u van de mogelijkheid gebruik maken om bijvoorbeeld contracten of MoU's te ondertekenen in het bijzijn van de minister.

Deelname
De kosten van deelname bedragen € 950 per bedrijf (max. 2 deelnemers per bedrijf). Bij meer dan 2 deelnemers per bedrijf bedragen de meerkosten € 475 per extra deelnemer. Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening. Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen. Het dienstenpakket dat u met deze missie wordt geboden omvat deelname aan de collectieve programmaonderdelen, individuele matchmaking, collectief lokaal vervoer en lokale ondersteuning door de organisatie. Tolkkosten komen voor eigen rekening.

Draft programme economic mission Ukraine, 15-17 March 2016

  Tuesday 15 March
 • 13:10 – 17:00 Flight Amsterdam to Kiev (KL3096)
 • Transfer to hotel and check-in
 • Kick-off briefing and informal network diner

  Wednesday 16 March
 • Kick-off Joint Business Council,
 • Ukrainian Chamber of Commerce, Ministers and International Financial Institutions
 • Ukrainian Chamber of Commerce about “Doing business in Ukraine” and overview of major reforms
 • Individual matchmaking or field/company visits
 • Holland Trade Reception

  Thursday 17 March
 • Seminar AgroFood and seminar Logistics with informal networking
 • (follow-up) individual matchmaking, field/company visits
 • Company visits (AgroFood or Logistics)
 • Debriefing
 • Transfer to airport
 • 19:40 – 21:45 Flight Kiev to Amsterdam (KL3098)


Aanmelding
U kunt zich nu aanmelden voor deze missie. De inschrijving sluit op vrijdag 5 februari 2016.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.