©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

G7 steunt Amerikaanse sancties tegen Rusland
Gepost door  redactie redactie Gepostop  12-04-2014 12:26 12-04-2014 12:26 653  keer gelezen 653 keer gelezenVolkskrant Volkskrant
printer
VolkskrantDe G7 zal eventuele verdere Amerikaanse sancties tegen Rusland steunen. Dat maakte de Amerikaanse minister van FinanciŰn, Jack Lew, bekend. De Verenigde Staten dreigen met sancties als Rusland de crisis in Oekra´ne verder laat escaleren.

Zeven rijke industrielanden, de G7, lieten vrijdag hun ministers en overleggen in Washington. 'Er is een brede en sterke eenheid binnen de G7 over toenemende sancties en kosten als reactie op escalerende acties van Rusland', zei Lew na de bijeenkomst.

De opmerkingen van Lew komen nadat de Europese Unie bekend maakte dat er een overleg gepland staat tussen Rusland, Oekra´ne, de EU en de Verenigde Staten op 17 april. 'De Europese Unie is volledig betrokken bij de diplomatieke pogingen om de crisis in Oekra´ne niet uit te hand te laten lopen en een politieke oplossing te vinden', aldus een verklaring van de EU-afgevaardigde Catherine Ashton.

Bron: Volkskrant