©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

Checkpoints op weg naar Slavjansk
Gepost door  redactie redactie Gepostop  12-04-2014 20:09 12-04-2014 20:09 632  keer gelezen 632 keer gelezen  0 reacties0 reacties NOS NOS
printer
NOSOp wegen naar de Oost-Oekra´ense stad Slavjansk hebben pro-Russische betogers checkpoints ingesteld. De gemaskerde separatisten zijn bewapend met automatische geweren, melden getuigen aan persbureau Reuters.

Auto's die de stad in willen, worden gecontroleerd. De wegen zijn versperd met zandzakken en stapels banden. Bij een van de checkpoints wappert een Russische vlag.

Referendum
Het gaat om wegen vanuit de steden Donetsk en Loegansk, waar separatisten zich al wekenlang roeren. Ze willen, net als op het schiereiland de Krim, een referendum afdwingen over aansluiting bij Rusland.

In Slavjansk, op zo'n 120 kilometer van Donetsk, was het aanvankelijk rustig. Vandaag namen gewapende mannen in camouflagepakken het politiebureau in. Het is onduidelijk wat hun eisen zijn. De chef van het politiedistrict in Donetsk is vanmiddag gezwicht voor de eisen van de pro-Russische betogers, hij is opgestapt.

Spoedberaad
De Oekra´ense waarnemend president heeft zijn veiligheidsteam bijeen geroepen vanwege de ontwikkelingen in het oosten van het land.

Bron: NOS
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.