©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

VS: dit doet denken aan de Krim
Gepost door  redactie redactie Gepostop  13-04-2014 01:01 13-04-2014 01:01 612  keer gelezen 612 keer gelezen  0 reacties0 reacties NOS NOS
printer
NOSDe Verenigde Staten hebben hun zorgen uitgesproken over de situatie in het oosten van Oekra´ne. Het Witte Huis zegt dat pro-Russische betogers door Moskou worden aangezet tot geweld.

Ook zouden ze met steun van Rusland proberen om het Oekra´ense gezag in steden als Donetsk en Slavjansk te ondermijnen. In die steden werden vandaag overheidsgebouwen ingenomen door demonstranten.

Een woordvoerster zei verder dat de situatie in Oost-Oekra´ne doet denken aan die op de Krim, voordat het schiereiland door Rusland werd geannexeerd. De VS roept president Poetin op om "zijn inspanningen om Oekra´ne te destabiliseren, te staken".

Ingrijpen
Ook waarschuwt het Witte Huis voor militair ingrijpen door Rusland. De woordvoerster zei niet wat er gebeurt als Moskou daar toch toe besluit.

Rusland heeft de VS op zijn beurt gewaarschuwd dat militair ingrijpen door het Oekra´ense leger een eventuele diplomatieke oplossing om zeep helpt. Minister Lavrov heeft zijn Amerikaanse collega Kerry ook gezegd dat Rusland wegblijft van topoverleg in GenŔve als de Russische bevolking in Oekra´ne iets wordt aangedaan.

Bron: NOS
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.