©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

Veel Russen willen emigreren
Gepost door  redactie redactie Gepostop  28-10-2016 00:00 28-10-2016 00:00 557  keer gelezen 557 keer gelezen  0 reacties0 reacties De Telegraaf De Telegraaf
printer
De TelegraafMOSKOU - Terwijl president Poetin zijn best doet het land een plek op de wereldkaart te verschaffen, wil ťťn op de tien Russen het liefst emigreren. Het grootste deel van hen wil het vaderland zelfs binnen twee jaar de rug toekeren.

Nog eens 11 procent van de Russen heeft wel eens over emigratie nagedacht, blijkt uit een uitgebreide peiling door VTsIOM, een door de staat geleid onderzoeksbureau. Het onderzoek werd afgelopen maand gehouden in 46 regio's, verspreid over heel Rusland.

Een vijfde van de ondervraagden verklaarde dat hij familie of vrienden heeft die het afgelopen jaar uit Rusland zijn vertrokken. Een opvallend groot aandeel - 16 procent - onder degenen die willen emigreren, studeert een vreemde taal. Van de potentiŽle emigranten is 15 procent al aan het sparen voor de reis en de vestiging elders. Een even groot deel is bezig met het vergaren van informatie over het gewenste land.

De helft van degenen die weg willen geeft verbetering van de materiŽle situatie als reden, 7 procent zoekt meer sociale stabiliteit. Ongeveer 4 procent wil de Russische kou ontvluchten.

Rusland telt 145 miljoen inwoners.

Link
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.