©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

Debat over Russische politiek bij Blinibioscoop
Gepost door  redactie redactie Gepostop  29-03-2017 20:59 29-03-2017 20:59 720  keer gelezen 720 keer gelezen  0 reacties0 reacties News News
printer
NewsDe blinibioscoop bestaat elke derde zondag van de maand uit lezingen, debatten en het kijken van een film. Niet zomaar, maar altijd gerelateerd aan Rusland. Olga Sterenshis wil graag negatieve associaties die mensen bij dat land hebben wegnemen.

“Als je zegt Rusland dan komt er bij veel Nederlanders het beeld van vodka en matroesjka’s naar boven. Dat is gewoon heel irritant, want Rusland is veel meer. Een kennis van mij zei: ‘Zullen we films laten zien?’ en zo simpel is het begonnen”, vertelt Olga Sterenshis over het ontstaan van de Blinibioscoop.

Er is volgens haar veel meer aan de hand in het land. Deze keer wordt er bijvoorbeeld gekeken keer naar een documentaire over protesten omtrent de verkiezingen van 2012 in Rusland. “Wij proberen informatie te geven aan mensen over wat er gebeurt in de voormalige Sovjet-Unie. Het gaat niet alleen over Rusland, ook de Baltische landen, Wit-Rusland en Oekraďne komen aan bod. Dat ligt net aan het thema”, legt Olga uit.

Link
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.