©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

Oekraïne-pr wordt door ons betaald
Gepost door  redactie redactie Gepostop  26-05-2017 00:00 26-05-2017 00:00 629  keer gelezen 629 keer gelezen  0 reacties0 reacties De Telegraaf De Telegraaf
printer
De TelegraafEen Oekraïense organisatie die Nederlands belastinggeld krijgt, probeert hier met een dure reclamecampagne sympathie te kweken voor de inwoners van Oekraïne. De club laat merken dit juist nu te doen om er zeker van te zijn dat het associatie-akkoord met de Europese Unie, dat Nederland in een referendum afschoot, toch doorgaat. Kamerleden reageren woest, ze vinden dat subsidie niet bedoeld is voor dit soort lobbypraktijken.

Wie regelmatig tv kijkt, heeft ’m vast al wel langs zien komen: het spotje waarin benadrukt wordt dat mannen met Oekraïense wortels hebben geholpen Nederland te bevrijden. Het spotje komt van het Ukraine Crisis Media Center.

Kamerleden reageren boos dat Nederlands geld naar clubs gaat die het gebruiken om weer tegen ons te lobbyen. „De bevolking van Nederland zei eerst al ’nee’ tegen het Oekraïne-verdrag, maar krijgt het nu toch”, zegt PVV-Kamerlid Maeijer. „En dan wordt het zelfs nog erger: Nederlanders moeten meebetalen aan een lobby tegen wat ze gestemd hebben. Dat is werkelijk ongelooflijk.” De PVV stelt Kamervragen over de kwestie.

Link
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.