©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

Geloofsbrieven ambassadeurs Oekra´ne en India
Gepost door  redactie redactie Gepostop  13-06-2017 00:00 13-06-2017 00:00 694  keer gelezen 694 keer gelezen  0 reacties0 reacties News News
printer
NewsZijne Majesteit de Koning zal woensdagochtend 14 juni op Paleis Noordeinde in Den Haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens ontvangen de ambassadeur van Oekra´ne, Z.E. Vsevolod Valeriyovych Chentsov, en de ambassadeur van de Republiek India, Z.E. Venu Rajamony.

De ambassadeurs worden opgehaald en begeleid door een kamerheer van de Koning. De Koning stelt daartoe aan elke ambassadeur een galarijtuig ter beschikking en, indien van toepassing, een zogenoemd blauw rijtuig voor de ambassadestaf. De rijtuigen worden getrokken door twee paarden. Het galarijtuig wordt voorafgegaan door twee bijrijders in galatenue. Voor en achter elke stoet rijden twee ruiters van de Bereden Marechaussee in ceremonieel tenue. Het kledingvoorschrift voor de ambassadeurs is jacquet of nationale dracht.

Bij Paleis Noordeinde staan een erewacht en een militaire kapel opgesteld. De erewacht bestaat uit een commandant en twee detachementen van Commando Landstrijdkrachten. De muziek wordt verzorgd door de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Bij de ingang van het Paleis staan twee ereposten van de Koninklijke Marechaussee Brigade Den Haag. Na een eresaluut van vier roffels en het volkslied van het land van de ambassadeur volgt een inspectie van de erewacht, waarna de ambassadeur met gevolg binnentreedt. Bij het vertrek van de ambassadeur krijgt deze opnieuw vier ereroffels.

Link
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.