©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

MH17-nabestaanden houden stil protest bij Russische ambassade: 'Stop met spelletjes'
Gepost door  redactie redactie Gepostop  16-07-2017 00:00 16-07-2017 00:00 554  keer gelezen 554 keer gelezen  0 reacties0 reacties News News
printer
NewsEen groep MH17-nabestaanden houdt een stil protest bij de Russchische ambassade in Den Haag. Morgen is het drie jaar geleden dat vlucht MH17 werd neergehaald.

De groep neemt een uur lang zwijgend plaats in het park tegenover de ambassade. De nabestaanden verwijten Rusland dat ze de waarheidsvinding verhinderen.

'Helderheid is nodig'
"Niet vaststellen wat er is gebeurd, is onaanvaardbaar," schrijven de nabestaanden in een boodschap aan Rusland. "Helderheid is nodig om familieleden de kans te geven voor verwerking."

De groep heeft een duidelijke boodschap: "Stop met spelletjes. Wees een natie zo trots en waardig als uw volk. Wij zullen wachten. Voor alle onschuldige levens die op brute wijze zijn genomen. Voor de menselijkheid.”

De nabestaanden hebben een herinneringsbank meegenomen naar het protest. Op de rugleunig is een metalen plaatje bevestigd ter nagedachtenis aan de slachtoffers. 'Menselijkheid gaat boven politiek' staat er in het Russisch.

Onderzoek in volle gang
Drie jaar na de ramp is het strafrechtelijk onderzoek nog in volle gang. Hoewel er een groep betrokkenen in beeld is, zijn er nog geen mensen in staat van beschuldiging gesteld.

Anderhalve week geleden maakte het kabinet bekend dat een rechtszaak tegen MH17-verdachten in Nederland zal worden gehouden. Verdachten uit Rusland en Oekraïne zullen niet aan Nederland worden uitgeleverd. De grondwet van die landen verbiedt de uitlevering van onderdanen.

Link
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.