©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

Betrokken landen ondertekenen afspraken over vervolging MH17
Gepost door  redactie redactie Gepostop  21-09-2017 12:17 21-09-2017 12:17 627  keer gelezen 627 keer gelezen  0 reacties0 reacties News News
printer
NewsDe landen die meewerken aan het strafrechtelijk onderzoek naar de ramp met vlucht MH17 hebben hun steun en samenwerking woensdag op papier bekrachtigd. In New York ondertekenden de ministers van Buitenlandse Zaken van Nederland, AustraliŽ, BelgiŽ, MaleisiŽ en OekraÔne de afspraken die ze daarover hebben gemaakt.

Dat gebeurde in de marge van de 72e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, die momenteel in New York wordt gehouden.

Een van die afspraken is dat de vervolging en berechting van de daders van het neerhalen van de MH17 in Nederland zal plaatsvinden. Dat werd in juli al bekendgemaakt. De vijf landen die het document ondertekenden maken deel uit van het zogeheten Joint Investigation Team.

Koenders
Volgens minister Bert Koenders bewijst de ondertekening dat de landen vastberaden zijn om de daders voor de rechter te brengen."We hebben in juli gekozen voor vervolging naar Nederlands recht, maar met een duurzame internationale samenwerking en steun. Want het gaat bij de waarheidsvinding en genoegdoening niet alleen om de Nederlandse slachtoffers, maar om alle slachtoffers afkomstig uit zeventien landen en vijf continenten", aldus Koenders.

Link
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.