©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

'Nederland wel degelijk slachtoffer heimelijke Russische be´nvloeding'
Gepost door  redactie redactie Gepostop  16-12-2017 14:23 16-12-2017 14:23 486  keer gelezen 486 keer gelezen  0 reacties0 reacties NOS NOS
printer
NOSMinister Ollongren is niet verbaasd dat de Russische ambassadeur ontkent dat zijn land aan nepnieuws verspreidt of andere vormen van politieke be´nvloeding doet. "Ik had niet verwacht dat de Russische autoriteiten zouden zeggen: ja, wij zijn bezig met heimelijke operaties in het Westen."

De minister van Binnenlandse Zaken blijft geloven dat dit wel degelijk het geval is. Niet alleen in Nederland, maar ook in bijvoorbeeld Frankrijk, Groot-BrittanniŰ en Duitsland. "Ik denk dat we ons er bewust van moeten zijn dat dat gewoon gebeurt", zegt ze. Dat Nederlandse burgers dat niet direct merken komt volgens haar doordat "het kenmerk nou juist is dat het heimelijke be´nvloeding is".

Onjuiste tweets

Ollongren zegt dat ze voortdurend alert is op bijvoorbeeld tweets met nepnieuws. "Ook met het oog op de aanstaande verkiezingen." Op 21 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Kort na haar aantreden waarschuwde ze in een brief aan de Tweede Kamer ook al voor de Russische inlichtingendiensten.

Ze wijst erop dat onjuiste Russische tweets soms toch in een journalistieke producties opduiken. "Hoewel ik vind dat we fantastische Nederlandse journalistiek hebben, gebeurt dat toch af en toe."

Volgens de minister wordt de relatie tussen Nederland en Rusland zeer bepaald door de afhandeling van de ramp met de MH17. "En ik denk dat de relatie met Rusland om die reden zou kunnen worden gekwalificeerd als niet al te best."

Link
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.