©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

Miljardair moet alle winst die hij hier maakte met Stolichnaya wodka afstaan aan Poetin
Gepost door  redactie redactie Gepostop  09-01-2018 22:39 09-01-2018 22:39 581  keer gelezen 581 keer gelezen  0 reacties0 reacties News News
printer
NewsDe Russische miljardair Yuri Shefler moet alle winsten die hij sinds 1999 in de Benelux maakte met de verkoop van wodka onder de merken Stolichnaya, Moskovskaya en Stoli afstaan aan de Russische staat. Dat heeft het Gerechtshof in Den Haag dinsdag bepaald.

Vladimir Poetin was nog maar een paar maanden in dienst toen hij een decreet uitvaardigde: zorg dat de rechten op Russische wodka weer terugkomen bij de staat. Daarmee begon de jacht op Yuri Shefler, die volgens de ambtenaren de rechten op de wereldberoemde merken in de jaren negentig op onrechtmatige wijze had verkregen. Die rechten maakten hem trouwens meervoudig miljardair.

In 2015 werd door een rechtbank in Den Haag al bepaald dat Shefler,die Nederland koos als vestigingsplaats voor zijn bedrijf, zijn wodka’s niet meer in de Benelux mag verkopen. Hij heeft dus al wat pijn te verduren gehad, maar na dit opzienbarende arrest van vandaag zal Shefler vast een borrel kunnen gebruiken.

Link
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.