©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

Nieuws AIVD-hulp aan FBI draagt bij aan anti-Russische hysterie
Gepost door  redactie redactie Gepostop  26-01-2018 23:19 26-01-2018 23:19 493  keer gelezen 493 keer gelezen  0 reacties0 reacties NOS NOS
printer
NOSBerichten van Nieuwsuur en de Volkskrant over Russische hackaanvallen tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen gooien volgens het Kremlin "alleen maar olie op het vuur van de anti-Russische hysterie in de VS". Persvoorlichter Peskov van president Poetin wijst erop dat het nieuws niet is gebaseerd op officiŰle verklaringen van de inlichtingendiensten.

Gisteravond meldden Nieuwsuur en de Volkskrant dat de AIVD en de militaire inlichtingendienst MIVD aan de Amerikaanse FBI informatie hebben verstrekt over Russische hackers die actief waren tijdens de verkiezingscampagne in de VS. Door te infiltreren in de hackersgroep 'zagen' de diensten hoe computers van de Democratische partij, het Witte Huis en het ministerie van Buitenlandse Zaken werden binnengedrongen.

De hackers werden aangestuurd door een Russische geheime dienst, en waren uit op be´nvloeding van de verkiezingen.

Woordvoerder Peskov noemt de publicaties "niet de meest eervolle handelwijze". Hij benadrukt dat Rusland geen enkele verklaring heeft ontvangen van de Nederlandse inlichtingendiensten. Hij wil er verder niets over kwijt, want het is "weinig betrouwbaar om iets te doen op basis van Nederlandse kranten".

In Den Haag hebben de ministers van Binnenlandse Zaken en Defensie, Ollongren en Bijleveld, gezegd trots te zijn op het werk van de inlichtingendiensten. Ze wilden niet ingaan op de inhoud van de berichtgeving, omdat het om een gevoelige operatie gaat van de inlichtingendiensten.

Link
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.