©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

Rusland woedend over verwerpen voorstel OPCW
Gepost door  redactie redactie Gepostop  04-04-2018 23:56 04-04-2018 23:56 448  keer gelezen 448 keer gelezen  0 reacties0 reacties De Telegraaf De Telegraaf
printer
De TelegraafDEN HAAG - Rusland is woedend dat zijn voorstel voor een onderzoek van onafhankelijke experts naar de affaire-Skripal is afgewezen in de organisatie tegen chemische wapens OPCW.

De Russische ambassadeur in Den Haag, Alexander Sjoelgin, noemde de beschuldigingen tegen zijn land woensdag schandalig. Hij ontkende met grote klem dat de Russen iets te maken hebben met de aanslag met zenuwgas op de voormalige Russische dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter in het Engelse Salisbury vorige maand. Volgens Sjoelgin heeft Rusland al zijn chemische wapens vernietigd, zoals afgesproken in de OPCW. Het Verenigd Koninkrijk en andere westerse landen maken zich volgens hem schuldig aan leugens en schendingen van het internationaal recht.

Volgens Sjoelgin, die zijn land vertegenwoordigde bij het OPCW-overleg, kan het Russische voorstel voor onafhankelijk onderzoek rekenen op steun van Iran en China. Sjoelgin onderstreepte dat Moskou ook heel graag wil weten wat er gebeurd is bij de aanslag op Skripal en zijn dochter. ,,Het zijn Russen.''

De OPCW is een internationale organisatie die zich inzet om alle chemische wapens de wereld uit te helpen en te voorkomen dat ze nog ooit worden gebruikt. Vrijwel alle landen zijn er lid van. De speciale bijeenkomst van woensdag vond plaats op verzoek van de Russen.

Link


Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.