©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

Lubach is nu echt gestopt met Facebook
Gepost door  redactie redactie Gepostop  12-04-2018 00:28 12-04-2018 00:28 503  keer gelezen 503 keer gelezen  0 reacties0 reacties De Telegraaf De Telegraaf
printer
De TelegraafArjen Lubach en zijn tv-programma Zondag met Lubach hebben zoals aangekondigd afscheid genomen van Facebook. De presentator had onlangs in zijn uitzending al uitgebreid zijn beweegredenen daarvoor uitgelegd. Hij noemde Facebook ’het grootste spionageproject in de geschiedenis van de mensheid’.

De Facebookpagina van het programma werd door bijna 364.000 mensen gevolgd, zijn persoonlijke pagina had ruim 140.000 volgers. „Goed, ik ben eraf. HEERLIJK”, meldde Lubach via Twitter. Prompt werden door andere mensen valse profielen aangemaakt op zijn naam. Dat viel te verwachten, aldus de presentator. „Dat ben ik dus niet”, benadrukt hij.

Het bedrijf Facebook krijgt onder meer veel kritiek doordat privégegevens van tientallen miljoenen gebruikers zijn terechtgekomen bij het bedrijf Cambridge Analytica. Lubach houdt Facebook daarnaast verantwoordelijk voor andere privacyschendingen en voor de verspreiding van nepnieuws.

Bye Bye

Lubach had vooraf op het sociale netwerk het evenement BYE BYE Facebook aangemaakt. „Facebook is heel stom. Daarom gaan we van Facebook af. Doe je mee?”, zo nodigde hij het publiek uit. „Laten we er een feestje van maken.” Daarop gaven vooraf meer dan 30.000 mensen aan het evenement te zullen bijwonen. Hoeveel van die mensen ook echt hun account hebben verwijderd, is onbekend.

„Facebook groeit en we raken er alleen maar dieper in verstrengeld”, zei Lubach in zijn eerdere aankondiging, die ook in het Engels was ondertiteld en de aandacht van buitenlandse media trok. Het satirische programma had eerder internationaal succes met de video America First, the Netherlands second.

Link
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.