©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

298 lege stoelen bij Russische ambassade, voor elke MH17-dode één stoel
Gepost door  redactie redactie Gepostop  09-06-2018 12:00 09-06-2018 12:00 731  keer gelezen 731 keer gelezen  0 reacties0 reacties News News
printer
NewsVoor de Russische ambassade in Den Haag hebben nabestaanden van de ramp met MH17 vanmiddag 298 lege stoelen geplaatst. De stoelen staan symbool voor het aantal slachtoffers dat om het leven kwam bij de vliegramp boven Oekraïne.

"Elke stoel staat voor een moord", zegt initiatiefnemer Sander van Luik. Hij verloor zijn broer Klaas op 17 juli 2014.

Rusland viert de onafhankelijkheid
Het protest bij de ambassade komt niet op een toevallig moment. In Rusland wordt dit weekend de onafhankelijkheid gevierd.

Met het protest willen de nabestaanden Rusland nogmaals vragen om mee te werken aan het onderzoek naar de ramp. Rusland weigert tot nu toe iedere medewerking.

Eind vorige maand werd bekend dat MH17 werd neergehaald met een BUK-raket van het Russische leger. Daarop besloten de Nederlandse en Australische regering Rusland aansprakelijk te stellen.

Twee verdachten op het oog
Er zijn nog geen verdachten aangehouden, maar het internationale onderzoeksteam heeft wel twee verdachten op het oog. Ze staan bekend onder de codenamen Orion en Delfin.

Onderzoekscollectief Bellingcat meldde onlangs hoogstwaarschijnlijk 'Orion' te hebben opgespoord. Het zou gaan om Oleg Ivannikov, een hooggeplaatste militair in het Russische leger.

Delfin werd eind vorig jaar opgespoord door de onderzoekers, hier zou het gaan om kolonel-generaal Nikolaj Fjodorovitsj Tkatsjov.

Link
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.