©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

Europese Krim-sancties tegen Rusland verlengd
Gepost door  redactie redactie Gepostop  22-06-2018 15:41 22-06-2018 15:41 487  keer gelezen 487 keer gelezen  0 reacties0 reacties De Telegraaf De Telegraaf
printer
De TelegraafBRUSSEL - De sancties die de Europese Unie heeft lopen tegen Rusland vanwege de annexatie van de Krim in 2014 zijn verlengd tot 23 juni 2019. Europese bedrijven mogen geen producten uit de Krim importeren of er investeren. De export van bepaalde goederen en technologieŰn is verboden, evenals het aanbieden van toeristische diensten. Zo mogen Europese cruiseschepen er alleen in geval van nood aanmeren.

De EU-sancties tegen personen vanwege de inlijving van de Krim en de steun aan rebellen in het oosten van Oekra´ne werden in maart al met zes maanden verlengd. Het gaat om reisverboden en bevriezing van tegoeden. In mei werden er vijf namen aan de lijst toegevoegd, waarmee het totaal kwam op 155 personen en 38 organisaties.

De EU heeft verder nog economische sancties lopen tegen Rusland. Die lopen op 31 juli af en worden naar verwachting verlengd als de Minsk-akkoorden over Oekra´ne niet beter worden nageleefd.

Link


Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.