©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

'Separatisten geven zich over'
Gepost door  redactie redactie Gepostop  15-04-2014 15:06 15-04-2014 15:06 578  keer gelezen 578 keer gelezen  0 reacties0 reacties De Telegraaf De Telegraaf
printer
De TelegraafKRAMATORSK
De pro-Russische separatisten die het politiebureau in de Oekra´ense stad Kramatorsk bezetten, hebben zichzelf vrijwillig overgegeven. Dat meldt persbureau Reuters. ,,Ze zijn op eigen initiatief vertrokken", zegt een woordvoerder van de Oekra´ense politie.

Pro-Russische opstandelingen hebben in het oosten overheidsgebouwen bezet en een 'Volksrepubliek Donetsk' uitgeroepen. Een ultimatum van de Oekra´ense regering in Kiev om de panden te verlaten en de wapens in te leveren, legden ze naast zich neer. Daarop besloot Oekra´ne te beginnen met militaire operaties.
In de regio Donetsk hebben de pro-Russische milities onder meer gebouwen bezet in de steden Donetsk, Horlivka en Slavjansk. In de buitenwijken van Slavjansk zijn in de nacht van maandag op dinsdag al gevechten gemeld tussen pro-Russische opstandelingen en Oekra´ense veiligheidsdiensten. In de buurt van Slavjansk brandde een gebouw uit van het bestuur van het dorp Andrejevka.

Bron: De Telegraaf
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.