©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

Recordvangst van 2 ton coca´ne in Gent tussen lading tegels uit BraziliŰ
Gepost door  redactie redactie Gepostop  25-08-2018 13:05 25-08-2018 13:05 655  keer gelezen 655 keer gelezen  0 reacties0 reacties News News
printer
News

Helen Goedgebeur

In de Gentse haven heeft de politie zo'n twee ton coca´ne onderschept. Dat is de grootste drugsvangst in die haven ooit. De drugs zaten verstopt in drie containers die per schip van BraziliŰ kwamen, en werden verborgen in een lading tegels. In totaal ging het om bijna 2.000 pakketten coca´ne, met een straatwaarde van zo'n 100 miljoen euro. Het parket onderzoekt welke drugsbende erachter zit.

Dinsdag trof de federale gerechtelijke politie in de Genste haven drie containers aan met daarin een lading tegels. De containers werden per schip overgebracht vanuit BraziliŰ. "Na verder onderzoek bleek dat er tussen de tegels heel wat stevig verpakte pakketten verstopt zaten," meldt het federaal parket. "In totaal ging het om meer dan 1.900 pakketten, die alles samen zo'n twee ton wegen."

De marktwaarde van de drugs wordt geschat op 56 miljoen euro. Omgerekend gaat dat om een straatwaarde van 100 miljoen euro. Het parket onderzoekt nu welke organisatie achter het drugstransport zit.

Link
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.