©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

Kandidaten Oekra´ne debatteren in megastadion
Gepost door  redactie redactie Gepostop  07-04-2019 09:20 07-04-2019 09:20 499  keer gelezen 499 keer gelezen  0 reacties0 reacties News News
printer
NewsKIEV

De twee overgebleven Oekra´ense presidentskandidaten hebben een opvallende plek uitgekozen om publiekelijk met elkaar in discussie te gaan. Het debat moet plaatsvinden in een enorm stadion in Kiev, waar ruimte is voor ongeveer 70.000 toeschouwers.

Het idee is afkomstig van komiek Volodimir Zelenski. Hij kreeg vorige maand veruit de meeste stemmen bij de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. De onervaren politicus daagde zijn tegenstander, zittend president Petro Porosjenko, woensdag uit om in de grootste sportarena van het land te debatteren.
Porosjenko stemde snel in, maar beklemtoonde op Twitter dat de confrontatie geen ,,show'' mocht worden. ,,Er is geen ruimte voor grappen'', zei de Oekra´ense leider. ,,President en opperbevelhebber zijn is geen spel.'' Het is nog onduidelijk wanneer het debat precies moet plaatsvinden in het stadion waar vorig jaar de Champions League-finale werd gespeeld. De volgende verkiezingsronde wordt op 21 april gehouden.

Link
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.