©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

Hoogleraar dronken uit rivier gevist met vrouwenarmen in rugzak
Gepost door  redactie redactie Gepostop  11-11-2019 11:41 11-11-2019 11:41 535  keer gelezen 535 keer gelezen  0 reacties0 reacties De Telegraaf De Telegraaf
printer
De TelegraafSINT-PETERSBURG - Een prominente Russische historicus is aangehouden op verdenking van de moord op een voormalige student, nadat hij uit een rivier was gevist met een rugzak waarin twee vrouwenarmen zaten.

Hoogleraar Oleg Sokolov (63) probeerde volgens media in Sint-Petersburg lichaamsdelen van de vrouw te dumpen, toen hij zelf dronken in het water viel. Nadat hij met onderkoelingsverschijnselen was gered en de macabere ontdekking in de rugzak was gedaan, werd zijn woning onderzocht. Daar trof de politie het onthoofde lichaam aan van een 24-jarige vrouw, met wie Sokolov verschillende onderzoeken had gedaan.

Volgens Russische media gaat het om Anastasia Yeshchenko. De hoogleraar zou meerdere publicaties met haar hebben gedaan. Ze zouden een relatie hebben gehad.

Sokolov zou een bekentenis hebben afgelegd. Hij zou hebben gezegd dat hij de vrouw heeft omgebracht tijdens een ruzie. Daarna zou hij haar hoofd en ledematen hebben afgezaagd. Volgens Russische media wilde de hoogleraar het lichaam dumpen om zich vervolgens van het leven te beroven in de toeristische Petrus-en-Paulusvesting in Sint-Petersburg.

Volgens enkele Russische media wilde hij verkleed als Napoleon uit het leven stappen. Hoe hij vervolgens in het water terechtkwam en daar levend uit werd gehaald, is niet duidelijk.

Hoogste Franse onderscheiding

De hoogleraar heeft onder meer geschreven over Napoleon Bonaparte. Hij ontving in 2003 de hoogste Franse onderscheiding, het Legioen van Eer.

Sokolov was ook lid van de Franse wetenschapsclub ISSEP. Die organisatie liet weten dat hem zijn lidmaatschap is ontnomen.

Link
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.