©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

65 MoldaviŽrs aangetroffen in touringcar Ter Apel
Gepost door  redactie redactie Gepostop  21-11-2019 01:04 21-11-2019 01:04 534  keer gelezen 534 keer gelezen  0 reacties0 reacties De Telegraaf De Telegraaf
printer
De TelegraafTER APEL - De Koninklijke Marechaussee heeft een touringcar onderschept met daarin ongeveer 65 illegale MoldaviŽrs. De 57-jarige chauffeur en de 50-jarige bijrijder zijn aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

De Marechaussee werd maandagochtend ingeschakeld door personeel van het asielzoekerscentrum in het Groningse dorp toen zij een groep vanuit de bus hun terrein op zagen komen lopen.

Geen van allen kon een geldig grensoverschrijdingsdocument tonen. Onder de 65 MoldaviŽrs waren veel kinderen. Ze hebben asiel aangevraagd.

De afgelopen week zijn er meer mensen aangehouden die MoldaviŽrs ons land probeerden in te smokkelen. Zo werd zaterdag een 34-jarige man opgepakt omdat hij in een busje reed met 19 Moldaviers. En ook vorige week was het raak. Toen werd een 26-jarige man uit het Limburgse Baexem aangehouden, nadat hij met elf MoldaviŽrs gezien was bij de grensovergang van de N366 in Groningen.

Terugsturen

MoldaviŽ staat niet op de lijst van veilige landen van de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Dat betekent dat het moeilijker is om afgewezen asielzoekers terug te sturen.

Het aantal MoldaviŽrs dat asiel aanvraagt in Nederland, is de afgelopen jaren hard gestegen. In 2014 deden vijf mensen uit het land een eerste asielverzoek, in 2015 waren het er tien en in 2016 vijftien. In 2017 vroegen ineens 340 MoldaviŽrs asiel aan en vorig jaar waren het er 830. In de eerste negen maanden van dit jaar kwamen 635 mensen uit MoldaviŽ hier aan. Dat is meer dan in dezelfde maanden vorig jaar.

Link

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.