©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

'Rusland uitgesloten van deelname aan WK 2022 na enorme dopingstraf'
Gepost door  redactie redactie Gepostop  09-12-2019 12:42 09-12-2019 12:42 434  keer gelezen 434 keer gelezen  0 reacties0 reacties News News
printer
NewsRusland mag hoe dan ook niet deelnemen aan het WK 2022 in Qatar, zo heeft anti-dopingbureau WADA bekendgemaakt. Het land is namelijk voor vier jaar uitgesloten van deelname aan alle WK's in andere sporten én de Olympische Spelen, zowel in de zomer als in de winter.

Rusland wordt daarmee keihard gestraft voor de manier waarop er is gefraudeerd met de bloed- en urinemonsters van Russische sporters, in een poging om zo dopinggebruik te verdoezelen, zo meldt persbureau TASS. Daarmee heeft de WADA (World Anti-Doping Agency) het dringende advies van de onderzoekscommissie overgenomen. Wel kan er binnen drie weken nog beroep worden aangetekend bij het CAS, het internationale sporttribunaal.

Voor Russische deelname aan het EK 2020 heeft het overigens geen gevolgen, aangezien er specifiek wordt gesproken over 'mondiale evenementen'. De vlag en het volkslied van Rusland ontbreken op al die toernooien, sporters die kunnen aantonen dat zij geen doping hebben gebruikt, mogen onder de neutrale vlag alsnog wél deelnemen.


Link
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.