©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

Ridouan T. aangehouden in Dubai
Gepost door  redactie redactie Gepostop  16-12-2019 20:03 16-12-2019 20:03 393  keer gelezen 393 keer gelezen  0 reacties0 reacties News News
printer
NewsDe Dubai Police heeft maandag 16 december in Dubai de voortvluchtige Ridouan T. (41) in een woning aangehouden. Dit gebeurde in nauwe samenwerking met de Nederlandse politie en het Openbaar Ministerie (OM). Hij wordt onder meer verdacht van betrokkenheid – als opdrachtgever – bij verschillende moorden.

Ridouan T. werd internationaal gezocht en stond op nationale en internationale opsporingslijsten. Voor informatie die zou zorgen voor de aanhouding van Ridouan T. was vorig jaar een beloning van 100.000 euro uitgeloofd. Door het Landelijk Parket van het OM wordt aan Dubai de uitlevering gevraagd van Ridouan T. De procedure hierover zal naar verwachting enige tijd in beslag nemen.

Aanhouding in Dubai
De aanhouding van Ridouan T. is te danken aan niet aflatende inspanningen van de Nederlandse politie en intensieve internationale samenwerking met de politie van Dubai. Hun hulp was essentieel. “Ik spreek enorm veel waardering uit voor de professionele werkwijze van onze collega’s en die in Dubai”, zegt korpschef Erik Akerboom, die zijn dank heeft overgebracht aan zijn ambtgenoot in Dubai. “De arrestatie van T. is voor Nederland van groot belang. Met hun criminele activiteiten vormen T. en zijn handlangers een bedreiging voor de rechtsstaat. Het is er ons als politie alles aan gelegen de rechtsstaat te beschermen en bedreigingen weg te nemen.” De aanhouding heeft onder meer plaatsgevonden door uitwisseling van informatie van de Nederlandse politie en intensieve internationale samenwerking. Een team van honderd rechercheurs en specialisten van de Landelijke Eenheid van de politie werkten dag en nacht aan de opsporing van de voortvluchtige verdachte. “In de wereld van vandaag is het opbouwen van een strategische samenwerking belangrijker dan ooit en juist door internationaal nauw met elkaar samen te werken is het mogelijk om effectief en slagvaardig op te treden. De aanhouding van Ridouan T. is hier een goed voorbeeld van.” zegt Jannine van den Berg, politiechef van de Landelijke Eenheid.

Link

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.