©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

Rusland piekert over mysterieuze zwangerschap tienermeisje: ‘Ivan (10) kan niet de vader zijn’
Gepost door  redactie redactie Gepostop  30-01-2020 16:49 30-01-2020 16:49 366  keer gelezen 366 keer gelezen  0 reacties0 reacties News News
printer
NewsTom Tates

Rusland is in de ban van de prille, vooralsnog mysterieuze zwangerschap van de 13-jarige Daria uit de stad Zheleznogorsk. Volgens de aanstaande moeder is haar piepjonge vriendje Ivan (10) ‘honderd procent zeker’ de vader van de baby, maar experts stellen dat zoiets vanwege zijn leeftijd onmogelijk is. ,,Onderzoek heeft aangetoond dat hij nog niet in de puberteit zit en geen actieve zaadcellen heeft.” De politie vermoedt dat het meisje seksueel misbruik door een volwassene verzwijgt.

Daria en Ivan verschenen eerder deze week in het door miljoenen bekeken tv-programma On Air Show waar ze onder de noemer ‘jongste ouders ooit’ uitvoerig vertelden over hun relatie en al het moois wat daar uit voortvloeide. Volgens Daria, die momenteel acht weken in verwachting is, kwam zij Ivan een jaar geleden tegen. ,,Nadat ik door een vriend aan Ivan was voorgesteld, gingen we vrijwel gelijk daten”, aldus de Russische. ,,Ivan vertelde al na twee dagen dat hij veel van me houdt. Vervolgens besloten we zoveel mogelijk tijd met elkaar door te brengen. We gingen vooral wandelen, maar er werd ook gekust.”

Van het een kwam het ander, verzekerde een van geluk stralende Daria: ,,We hadden stiekem seks bij Ivan toen zijn moeder niet thuis was”, aldus het ontspannen ogende meisje. ,,Daar schaamden we ons naderhand vreselijk voor. Zo zelfs, dat we in bed onze lichamen bedekten met lakens.” Een paar dagen later vertelde Daria aan haar moeder Elena dat ze last had van ochtendmisselijkheid.

In shock
De moeder, die ook in het programma aan het woord kwam, besloot Daria door een arts te laten onderzoeken. Elena: ,,Die kon geen oorzaak van de ziekteverschijnselen vinden. Omdat ik het niet vertrouwde, heb ik een zwangerschapstest voor haar gekocht. Toen de test tot mijn grote verbijstering uitwees dat Daria in verwachting is, gaf ze toe seks met Ivan te hebben gehad. Ik was sprakeloos en volledig in shock. Vervolgens hebben Daria en ik er over gepraat en in goed overleg besloten dat ze de baby hoe dan ook houdt. Daria wilde het niet weg laten halen. Niet in zich laten snijden.”

De ouders van Daria en Ivan hebben afgesproken dat ze hun kinderen zullen helpen bij de opvoeding van het kindje. Galina, de moeder van Ivan: ,,Mijn zoontje begrijpt de consequenties van het aanstaande vaderschap nog niet. Daar is hij nog veel te jong voor. Hij vertelde me wat er is gebeurd. Daria zou tegen hem hebben gezegd dat hij best seks met haar mocht hebben. En zo geschiedde. Maar ze gebruikten geen voorbehoedsmiddelen, omdat ze nog niet wisten wat de gevolgen van onveilig vrijen kunnen zijn.”

Maakte de kleine, behoorlijk zelfverzekerde Ivan zijn ‘droommeisje’ Daria zwanger, of is er wellicht meer aan de hand? Rusland is inmiddels tot op het bot verdeeld. Nikolai Skorobogatov, een kinderarts uit de woonplaats van de twee, stelt dat het in theorie mogelijk moet zijn dat het jongetje nu al geslachtsrijp is. Bij de meeste jongens gebeurt dat pas vanaf hun elfde levensjaar. ,,Maar er zijn uitzonderingen”, aldus Skorobogatov.

Geslachtshormonen
Uroloog Evgeny Grekov heeft een andere mening. ,,Ivan kan de vader niet zijn. We hebben hem een paar keer laten onderzoeken en daaruit is gebleken dat hij nog geen sperma aanmaakt. Logisch, want hij is nog een kind. Verder hebben we ook nog amper mannelijke geslachtshormonen bij het ventje aangetroffen en zijn Ivans voorplantingsorganen nog kinderlijk gevormd. Kortom: zijn puberteit is nog niet begonnen. En dus zitten we in dit geval met veel onbeantwoorde vragen. Vragen die we bij de politie hebben neergelegd.”

Russische media proberen, zo meldt de Britse tabloid Daily Mirror dat de tv-uitzending vertaalde, de waarheid achter de opmerkelijke zwangerschap te achterhalen. Buren van de kinderen plaatsen volgens journalisten grote vraagtekens bij het verhaal dat Daria, Ivan en hun ouders rondstrooien. Ze vermoeden dat iemand anders het meisje zwanger maakte en dat Ivan de verantwoordelijkheid daarvoor in de schoenen geschoven krijgt. Een buurman: ,,Ivan kan de vader niet zijn. Daar is hij nog veel te klein voor.” Ivan zelf, zo vertelde hij in de tv-show, weet zeker dat hij de vader is. ,,Mijn Daria heeft me op het hart gedrukt dat ze het met geen andere man heeft gedaan.”

De zwangerschap van Daria verloopt volgens de jongste berichten voorspoedig. Maar lekker in hun vel zitten de aanstaande moeder en de veronderstelde vader niet. Volgens Daria wordt ze op school gepest. En Galina, de moeder van Ivan, stelt dat haar zoon door alle aandacht een einde aan zijn leven wilde maken. De politie is inmiddels begonnen met een onderzoek. Op dit moment worden alle mensen die op de school van het meisje werken, ondervraagd. Daria kan het weinig schelen. Na haar eerste echo verheugt ze zich nu al op de bevalling. ,,Ik ben klaar om ons kindje te baren.”

Link
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.