©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

Poetin: regering Oekra´ne wil geen dialoog
Gepost door  redactie redactie Gepostop  17-04-2014 12:20 17-04-2014 12:20 588  keer gelezen 588 keer gelezen  0 reacties0 reacties De Telegraaf De Telegraaf
printer
De TelegraafMOSKOU
President Vladimir Poetin van Rusland heeft de regering van Oekra´ne donderdag opnieuw verweten geen dialoog te willen met de Russisch-sprekende bevolking in het oosten en zuiden van het land. Alleen via onderhandelingen kan een oplossing worden bereikt voor het conflict in Oekra´ne, benadrukte de president in een tv-uitzending die in heel Rusland te volgen was.

Poetin deed berichten dat Rusland in het buurland intervenieert af als onzin. Hij erkende wel voor het eerst dat Russische militairen actief zijn geweest op de Krim. äWij moesten onontkoombare stappen zetten, zodat de gebeurtenissen zich niet zouden ontwikkelen als nu in het zuidoosten van Oekra´ne gebeurtö, zei de president in de uitzending waarin hij vragen uit de bevolking beantwoordde. äNatuurlijk stonden onze militairen achter de zelfverdedigingseenheden op de Krimö, zei de president.
Rusland annexeerde de Krim, nadat de bevolking van dat schiereiland zich begin vorige maand in een omstreden referendum voor aansluiting bij het land had uitgesproken.

Bron: De Telegraaf
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.