©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

"We vertrekken niet tot regering Kiev opstapt"
Gepost door  admin admin Gepostop  18-04-2014 00:00 18-04-2014 00:00 657  keer gelezen 657 keer gelezen  0 reacties0 reacties News News
printer
NewsDe pro-Russische betogers in het oosten van Oekraïne zijn niet van plan om de bezette gebouwen te verlaten. Ondanks het akkoord daarover tussen Oekraïne, Rusland, de VS en de EU willen ze pas vertrekken als de regering in Kiev opstapt.

Gisteren is er een akkoord gesloten tussen Oekraïne, Rusland, de VS en de EU over de situatie in Oost-Oekraïne. Het akkoord is de eerste diplomatieke doorbraak in de crisis. Een van de overeengekomen zaken was dat de pro-Russische activisten die bijvoorbeeld overheidsgebouwen in Donetsk hebben bezet, die gebouwen zouden verlaten.

De demonstranten waren echter niet aanwezig in Genève waar het akkoord is gesloten en melden dat ze niet van plan zijn te vertrekken. De separatisten keren de rollen om door te stellen dat de door hen bezette gebouwen verlaten pas een optie is als de pro-westerse regering "de door hen illegaal bezette regeringsgebouwen in Kiev ontzet".

Denis Poetsjilin, een van de ministers van de zelfverklaarde "Republiek van Donetsk", zei dat de separatisten zich niet gebonden voelen aan het akkoord, dat niet "in hun naam is getekend". Hij beklemtoonde nog eens hun intentie om een referendum te organiseren.

"Het is aan Kiev om Pravij Sektor (Rechtse Sector, een paramilitaire nationalistische beweging, nvdr), de Nationale Garde (onlangs opgericht met de zelfverdedigingseenheden van het Onafhankelijkheidsplein, nvdr) en de andere illegale formaties te ontwapenen, en daarna leggen wij eventueel onze wapens neer", verklaarde Kirill Roedenko, een woordvoerder van de rebellen nog.

Bron: De Redactie
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.