©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

Het is officieel: Parlement heeft Krim's toetreding tot in de Russische Federatie goedkeurt
Gepost door  admin admin Gepostop  20-04-2014 14:08 20-04-2014 14:08 702  keer gelezen 702 keer gelezen  0 reacties0 reacties News News
printer
NewsDe Doema heeft, in de eerste lezing, een federale constitutionele wet op de entree Krim in de Russische Federatie en de vorming van nieuwe entiteiten in het land - de Republiek van de Krim en Sevastopol, de stad van de federale betekenis, aangenomen. In totaal 445 afgevaardigden steunden het document, door de voorzitter en een plaatsvervangend was tegen.
ParlementariŰrs hebben ook het toetredingsverdrag van de Krim bekrachtigd in de Russische Federatie . Het verdrag kreeg 443 stemmen ter ondersteuning met een stem tegen .
Het document werd op 18 maart in het Kremlin ondertekend door de Russische president Vladimir Poetin , voorzitter van de Raad van State van de Krim Vladimir Konstantinov , minister-president van de republiek Sergey Aksenov en burgemeester van Sevastopol Alexey Chaliy .

Inhoud van de documenten
De resultaten van het referendum van 16 maart , alsmede de verklaring van onafhankelijkheid van de Autonome Republiek van de Krim en Sevastopol ; de Russisch- Krim- akkoord over toelating tot de Russische Federatie ; de vorming van nieuwe constituerende entiteiten basisdocumenten voor de ingang van de Krim in de Russische Federatie .

Overig:
Visie op de toekomst van Oekra´ne door Moskou
Rusland erkent de Krim als een onafhankelijke staat
Poetin tekent historische overeenkomst naar de Krim en Sevastopol aan te sluiten bij Rusland
De republiek maakt officieel deel uit van de Russische Federatie op 18 maart , de datum van ondertekening van de overeenkomst .

Oekra´ense burgers en staatlozen die permanent wonen in de gebieden in de Republiek van de Krim en Sevastopol worden erkend als burgers van de Russische Federatie .
Krim burgers moeten het binnen een maand tijd verklaren , indien zij hun Oekra´ense paspoorten willen te behouden.

De Russische Federatie staat garant voor alle volken op het grondgebied van de Republiek van de Krim en Sevastopol om het recht van hun eigen taal te behouden en om de voorwaarden voor hun studie en ontwikkeling. Staat talen van de Republiek van de Krim zijn Russische , Oekra´ense en Krim- Tataren .

De grenzen van de Republiek van de Krim en Sevastopol , de stad van de federaal belang , worden bepaald door de grenzen van hun grondgebied op het moment van hun intrede in de Russische Federatie .

De Republiek van de Krim grenzen op het land , grenzend aan het grondgebied van Oekra´ne , worden beschouwd als de staatsgrenzen van de Russische Federatie .
Maritieme afbakening van de Zwarte en de Azov Zee is gebaseerd op internationale verdragen van de Russische Federatie , evenals de normen en beginselen van internationaal recht .

Gorbatsjov: ' De Krim heeft de wens om met Rusland verkondigd - dit is geluk '

De verkiezing van de overheidsinstanties van de Krim en Sevastopol zal worden gehouden op de tweede zondag van september 2015. Voorafgaand aan de verkiezingen , wordt het gezag uitgeoefend door het Parlement - de Raad van State en de Raad van Ministers van de Republiek en door de Stad Wetgevende Vergadering in Sevastopol .

Militaire autoriteiten en de militaire eenheden van de Krim zullen hun activiteiten in overeenstemming met de wetgeving van de Russische Federatie uit te voeren , voor de entree van deze organen in de eenheden van de strijdkrachten van de Russische Federatie .
Aangenomen wordt dat in 2015 de belastingen op de Krim zullen worden bijgeschreven op de rijksbegroting . Rusland zal financiŰle steun verlenen aan de Krim en Sebastopol in overeenstemming met de wet op de federale begroting voor 2014 , alsmede de periodes 2015 en 2016 planning .

Overgang
De wet voorziet in een overgangsperiode tot 1 januari 2015 om verschillende aspecten van de integratie van nieuwe regio's in alle terreinen van het leven van de Russische Federatie op te lossen. Gedurende deze tijd zal de regionale instanties van de federale uitvoerende organen worden vastgesteld.

Bron: Russia Beyond the Headlines
Vertaling: Bob Wouda
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.