©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

Oost-Oekraïne tegen aansluiting bij Rusland
Gepost door  redactie redactie Gepostop  19-04-2014 20:14 19-04-2014 20:14 621  keer gelezen 621 keer gelezen  0 reacties0 reacties De Telegraaf De Telegraaf
printer
De TelegraafDONETSK
Ongeveer 70 procent van de inwoners van Oost- en Zuid-Oekraïne is tegen aansluiting van de regio bij Rusland. Ze zien liever dat de gebieden autonoom worden in een gedecentraliseerd of federaal Oekraïne. Dat blijkt uit een enquête onder de bevolking, waarvan de resultaten zaterdag in de Oekraïense krant Zerkalo Nedeli werden bekendgemaakt.

Het Internationaal Instituut voor sociologie in Kiev legde een vragenlijst voor aan ruim 3200 mensen in 160 steden in het zuiden en oosten van Oekraïne. Bijna 7 op de 10 mensen lieten weten de gevluchte president Viktor Janoekovitsj niet meer als hun leider te zien.
De regering in Kiev krijgt ook weinig erkenning: 74 procent noemt het presidentschap van Oleksandr Toertsjinov onwettig, bijna evenveel mensen erkennen de interim-regering niet. Een op de tien van de ondervraagden ziet Oekraïne graag toetreden tot de Europese Unie, terwijl ruim driekwart wil samenwerken met Rusland en Eurazië.

Bron: De Telegraaf
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.