©

Redactie

Inloggen

Lost your password?

'Rusland zelf achter schietincident'
Gepost door  redactie redactie Gepostop  20-04-2014 17:33 20-04-2014 17:33 600  keer gelezen 600 keer gelezen  0 reacties0 reacties De Telegraaf De Telegraaf
printer
De TelegraafKIEV
Oekraïense nationalisten hebben zondag ontkend dat ze iets met een schietpartij te maken hebben in de Oost-Oekraïense stad Slavjansk. Bij dat incident zijn volgens Rusland doden gevallen bij een controlepost, die werd bemand door pro-Russische Oekraïners.

Moskou legt de verantwoordelijkheid voor de schietpartij bij de nationalistische Rechtse Sector. Die ontkent er iets mee te maken te hebben. Volgens de extreemrechtse Oekraïense groepering zitten Russische speciale troepen achter de schietpartij.
„Het is een godslasterlijke provocatie door Rusland: godslasterlijk omdat het op een voor christenen heilige nacht voor Pasen gebeurde”, aldus een woordvoerder.
De Oekraïense veiligheidsdienst SBU sprak van een „cynische provocatie”. De dienst liet in een verklaring op de website weten dat ze denkt dat het incident in scene is gezet.
De Oekraïense regering had voor de paasdagen een bestand aangekondigd. De operatie van het Oekraïense leger tegen separatisten in Oost-Oekraïne is opgeschort tot na Pasen. De actie om bezette overheidsgebouwen terug te veroveren en milities te ontwapenen begon deze week maar verliep tot op heden weinig succesvol.

Bron: De Telegraaf
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.